Waar op letten bij live beelden

Wednesday, November 21, 2018

Om live beelden op een mooie manier af te spelen dien je met een aantal basisregels rekening te houden.

 • Resolutie van het scherm
  Uiteraard hangt de totale resolutie van het scherm samen met de scherpte van het beeld. De resolutie is een combinatie van het formaat van het scherm en de pixel pitch. Vooral bij voetbalwedstrijden moet de resolutie hoog genoeg zijn om alle spelers, de bal, de lijnen, ... goed te kunnen zien.
 • Afmetingen van het scherm
  Pas de afmetingen van het scherm naar de omgeving en naar de grootte van het publiek, maar hou er ook rekening mee dat de resolutie van het scherm ook afhankelijk is van de afmeting van het scherm.
 • Type live beelden
  Sommige sporten zoals voetbal en wielrennen worden veelal vanuit de hoogte gefilmd. Hierdoor krijg je veel informatie op het scherm en dient de resolutie van het scherm hoog genoeg te zijn om die details te kunnen weergeven. Motorsporten bijvoorbeeld worden meestal van dichtbij gefilmd en hebben dan ook minder kleine details in het beeld.
 • Bron van de live beelden
  Beelden van een digicorder of digitale camera kunnen via een LED video processor rechtstreeks op het scherm geprojecteerd worden. Internet feeds moeten dan weer via een computer naar het scherm worden gestuurd.
  Geef vooraf door hoe u de beelden gaat streamen zodat alle hardware aanwezig is.
Uw boodschap werd verstuurd. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Het bericht kon niet worden verstuurd. Gelieve het opnieuw te proberen.